Telefonum Neden Yavaş Şarj Oluyor?
Telefonum Neden Yavaş Şarj Oluyor? Sebep Ve Sonuçları
Telefonum Neden Yavaş Şarj Oluyor? Gelin beraber bakalım Telefonum Neden Yavaş Şarj Oluyor…
USB kablosu : Herhangi bir yavaş şarj durumunda ilk neden USB kablonuz olmalıdır. Genellikle kirli ve zarar görmektedir. USB kabloları bükülür, sarılır ve çantanın içinde birbirine dolanarak arızaya sebebiyet vermektedir. Bundan dolayı sağlam bir bağlantı ve güç akışı sağlamamaktadır. Bir başka neden de yan sanayi kablolardır. Kötülemiyorum ama bu da telefonu yavaş şarj eden bir gerçektir.
Güç kaynağı : Yapabileceğiniz en iyi şey, telefonunuzun doğrudan duvardaki elektrik prizine takılmasıdır. Bununla birlikte, bu bile sorunlu olabilmektedir. Özellikle kablolamanın biraz kabataslak olabileceği eski bir binadaysanız. Belki de elektrik tesisatında topraklama yoktur. Doğrudan prize takmak dedik çünkü kendi başlığının amper gücüyle, bir bilgisayar USB kablo girişinin verdiği voltaj hızı aynı olmamaktadır. USB girişli bilgisayardan her ne kadar kolay olsa da telefonu yavaş şarj etmektedir.
Güç adaptörü : Şarjı tamamlamak için, sorun güç kaynağınız veya kablonuz değilse, pilinizin yavaş şarj olmasına neden olan, kullandığınız adaptör olabilmektedir. Her üreticinin, gönderdiği her telefon için özel bir USB adaptörü sağlamasının bir nedeni vardır. Örneğin 3 amper gücündeki bir adaptörün kullandığı telefonu bir de 1 amper gücündeki bir adaptörle şarj edelim ki telefonun nasılda yavaş şarj ettiğini göreceksiniz. Adaptörlerin telefonlar arasında değiştirilmesi, watt ve amper voltaj gücünü karıştırmaktır. Bu nedenle, telefonunuzla birlikte gelen adaptöre bağlı kalmak en doğru seçim olacaktır.
Soket girişi : Çoğumuz telefonumuzu ceplerimizde taşırız. Ceplerimizde biriken toz ve tüyler, soket girişine engel olmaktadır. Bundan dolayı telefonunuzun soket girişini ara ara temizlemeniz gerekmektedir. Kontrolünü sağladıktan ve emin olduktan sonra ki adımınız bir teknik servise Kaya GSM ‘ ye göstermektir.
Şarjdayken kullanmak : Bir çoğumuz bu hataya düşmektedir. Oysa telefon şarjdayken kullanımı bırakmak gerekir. Bu ihtimal zor da olsa, bu hareketten kaçınmak gerekir. Yoksa telefonu sürekli şarjdayken kullanmak zorunda kalacaksınız.
Arka plan : Kapatılmayan arka plan uygulamalarıdır. Gün içerisinde kullandığımız ve kapatmadığımız uygulamaları, kapatmamız şarjımızın daha kısa zamanda dolmasını sağlayacaktır. Çünkü kapatılmayan arka plan uygulamaları, ekran kapalıyken de çalışır ve güç harcamaya devam etmektedir.
Bu tavsiyeleri göz önünde bulundurmanızı isteriz.