Telefon Kullanılmadığı Halde Neden Şarj Tükeniyor?

Telefon Kullanılmadığı Halde Neden Şarj Tükeniyor?

Telefon Kullanılmadığı Halde Neden Şarj Tükeniyor?

Telefon Kullanılmadığı Halde Neden Şarj Tükeniyor? Yanlış kullanımdan dolayı pilin bozulması veye uzun süren kullanımdan dolayı pilin eskimesinden kaynaklanmaktadır. Tabi bunlarla bitmiyor.

Şarj Döngüsü:

Bataryaların şarj döngüleri ile ölçülü bir biçimde yalnızca belirli bir ömrü vardır. Bu da demek oluyor ki akıllı telefon bataryaları sadece belirli sayıda tamamen doldurulup boşaltılmaktadır. Örneğin İphone 500 kere şarj etmenize olanak sağlamaktadır. Sonrası batarya yavaş yavaş ömrünü bitirip yeni bataryaya ihtiyaç duymaktadır. İkinci örneğimiz ise bir bataryanın ömrü ortalama 6-7 yılda bitmektedir. Bir telefonun bataryasının şarj döngüsü tükendiğinde, konuşma süresi gibi belirli şeyler bozulmaya başlar. Kullanıcılar telefonlarının eskisi kadar uzun süre dayanamadığını fark etmeye başlar.

Yeni Nesil Donanım:

Diğer bir sorun ise yeni nesil ekranlar artık daha fazla güç istemesi. Buna mukabil birçok şirket batarya gelişimine fazla önem vermediği için telefonların pil süresi oldukça kısalmakta. Açık renk tema kullanmak.

Sistem Güncellemeleri:

Bazen akıllı telefonlara gelen yeni sistem güncellemeleri, yazılımsal hatalardan dolayı telefonların bataryalarını anormal bir şekilde tüketebiliyor. Bundan dolayı yazılımsal hatalar da kullanıcı geri bildirimleri sonrası ara yamalar ile hemen düzeltiliyor.

İnternet Kullanımı :  İnternet kullanımı yine şarjın çok erken bitmesine sebebiyet vermektedir.

Uygulamalar : Arka planda açık kalan uygulamalar ayrıca hareketli arka plan uygulamaları.

En iyi ihtimal batarya ömrü bitmiştir yoksa entegre ile alakalı bir durum ise çoğu zaman tamiri olmamaktadır. Olursa da biraz maliyetli olmaktadır. Tüm bu problemleri en aza indirmek için bir kaç tavsiye vermek isterim.

Telefonun Batarya Ömrünü Uzatacak Tavsiyeler

İlk olarak uzun süredir kullanmadığınız bir uygulamanın gereğinden çok fazla şarj tükettiğini görüyorsanız uygulamayı kaldırın.

Sonra konumunuzu kapatmayı unutmayın.

Karanlık mod’ un en büyük faydası, normal beyaz arka planı oluşturan piksellerin daha fazla şarj harcamasına engel olan siyah arka plan sağlaması.

Akıllı telefonlardaki pil tasarrufu mod’ u, telefondaki animasyonlar, arka plan senkronizasyonu, parlaklık, konum servisi ve titreşim gibi birçok özelliği devre dışı bırakmaktadır.

Tüm bu tavsiyeler işe yaramıyorsa, telefonu bir teknik uzmana göstermeniz gerekir. Bu konuda Kaya GSM sizlere yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site reCAPTCHA korumasındadır. Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.