Batarya Performansı Nasıl Arttırılır? Yazımızda önce, gelin biraz pillerden bahsedelim.
Lityum İyon Piller
Kimyasal enerjiden elektrik enerjisi üreten güç kaynağıdır. Piller, kimyasal özelliklerine göre birincil piller ve ikincil piller olmak üzere ikiye ayrılmaktadırlar. Birincil piller, şarj edilemeyen pillerdir, başka bir ifadeyle içerisindeki kimyasal enerji tükendiği zaman şarj edilip tekrar kullanılamayan pillerdir. Birincil piller, ihtiyaç anında hızlı çözüm sunmasına rağmen tek kullanımlık pillerdir.
Lityum iyon ( ikincil ) piller şarj olabilen güç kaynaklarıdır. Lityum iyon pillerin bir avantajı da daha hızlı şarj olmaktadır. Kullanım anlamında uzun süre dayanmaktadır. Cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, küçük ev aletleri, tabletler ve elektrikli araçlar gibi pek çok ürün ve bir çok sektörde lityum iyon pil teknolojisi kullanılmaktadır.
Pil Sağlığını Nereden Kontrol Edebilirim?
Eğer bir İphone kullanıyorsanız, pil sağlığını kontrol edebilirsiniz. İphone batarya sağlığı kontrolü yapmak için ilk olarak Menü = Ayarlar = Pil = Pil Sağlığı = Maksimum Kapasite’ den kontrol edebilirsiniz.
Pilin Maksimum Kapasitesi
Maksimum pil kapasitesi, yeni alınan bir cihazın pil kapasitesinin ifade etmektedir. Pil kullanıldıkça pilin kapasitesi azalır. Başka bir deyişle zamanla daha az şarj tutar. Pillerin sınırlı bir kullanım ömrü olmaktadır . Bu nedenle kullanıma bağlı olarak kapasiteleriyle birlikte performansları düşer ve değiştirilmeleri gerekmektedir. Böylelikle cihazın şarjının daha kısa sürede bitmesine neden olmaktadır. Maksimum kapasite derecesi 85′ in altına indiğinde, alt kısımda servis yazısı yazacaktır. Böyle bir durumda güvenilir bir teknik servise Kaya GSM‘ ye değiştirmeniz önerilmektedir.
Pil Ömrünü Daha Uzun Kullanmak İçin Ne Yapılması Gerek?
USB kablosunun sağlam olduğundan emin olmalısınız.
Telefonunuzun doğrudan duvardaki elektrik prizine takılmasıdır.
Telefonunuzla birlikte gelen adaptöre bağlı kalmak en doğru seçim olacaktır.
Ekran parlaklık seviyesini düşük kullanmak özellikle Hareketli duvar kağıtları kullanmamak.
Geceden sabaha kadar telefonu şarjda tutmamak aynı şekilde Sürekli şarja takmamak.
Bluetooth kapalı tutmak diğer taraftan Wi-fi aktif olduğu zaman mobil verinin kapalı tutmak.
Gün içerisinde kullandığınız arka planda açık kalan uygulamaları sonlandırma.
ve son olarak telefon şarjdayken kullanmayı bırakmak gibi, pil ömrünü uzun sürede kullanmayı etkileyen seçeneklerdir.